Classic KRAV MAGA

Classic Krav Maga on Israelin armeijan lähitaistelun koulutusohjelmaan pohjautuvaa itsepuolustusta, joka pitkälti perustuu ihmisen luontaisiin reaktioihin stressitilanteessa. Krav Maga on kehitetty ainoastaan itsepuolustusta varten, ja siksi siinä ei järjestetä kilpailuja tai näytöksiä eikä siinä ole sääntöjä, vaikka lajissa onkin tasojärjestelmä.  Alaikäraja lajin harrastamiselle seurassamme on 18v.

 

KRAV MAGA SUOMESSA

Jyrki Saario toi Krav Magaa (hepr.  ‘kontaktitaistelu’) Suomeen,  ja oli perustamassa Suomen Krav Maga-liittoa, jonka pääopettajana hän myös toimi v.1996-2012. Kamppailulajien parissa hankitun laajan osaamisensa yhtenä kruununa hänellä on Krav Magan pääkehittäjän Imi Lichtenfeldin myöntämä Expert Level 2-tason pätevyys. Saario on ainoa suomalainen, joka on saanut arvon lajin isältä. Expert-luokitus vastaa perinteisiin kamppailulajeihin suhteutettuna mustaa vyötä. Saario on myös ansainnut International Krav Maga Federationin alaisen päävalmentaja-arvon.

Vuodesta 2012 alkaen Jyrki Saario on ollut kansainvälisen Krav Maga Network organisaation, johon myös me kuulumme,  johtava ohjaaja/Master Instructor.

V. 2012 perustetulla Networkilla on tarkoituksena opettaa alkuperäisen konspetin mukaista Krav Magaa, jota he kutsuvat Classic Krav Magaksi. Pääajatuksena on säilyttää alkuperäinen itsepuolustuksellinen arvo rajoitetulla määrällä tekniikoita, sen sijaan että harjoitellaan lukemattomia vaihtoehtoisia ja “kivoja” tekniikoita. Tällä pyritään siihen että aika riittää oikeasti toimivien tekniikoiden riittävään harjoittelemiseen, jotta saadaan aikaiseksi stressitilanteen vaatimaa “automaatiota”.
Vaikka Classic Krav Maga Networkiä ei alunperin haluttu lähteä sen kummemin levittämään, niin pian perustamisen jälkeen joukkoon kuitenkin halusi liittyi monia ohjaajia mm. Suomesta ja Ruotsista. Vuoteen 2019 mennessä Classic Krav Maga onkin jo “itsellään” levinnyt useisiin Euroopan maihin ja niissä yli viiteenkymmeneen kaupunkiin. Suomessakin lajia voi harjoitella jo yli kymmenessä kaupungissa, näiden joukossa Tornio ja Kemi.

 

KIINNOSTAAKO KRAV MAGA?
Ilmoita kiinnostuksestasi alla olevalla lomakkeella,
tai kysy lisää
➡️ info@fightersclub.fi tai puh. 044-5000 256/Kim Stålfors